Det är småsakerna i vardagen som gör skillnad!

Rickard Hednar har jobbat i projektet på Communicares Hammarökontor sedan augusti 2012. För honom är arbetet med jämställdhet en självklarhet i vardagen.

– Våra deltagare märker förmodligen inte ens av att vi jobbar med det, vilket är positivt, säger han.

För Rickard har jämställdhetsarbetet varit något som genomsyrat organisationen sedan dag ett.

– Vi lägger inga värderingar i saker och ting. Det är sådana grejer som är viktigt. Arbetet med frågorna måste bli en självklar del av vardagen, annars blir det bara fånigt. Att jobba med jämställdhetschecklistor eller speciella dagar då frågorna ska lyftas upp fungerar inte, det måste integreras i det dagliga arbetet hela tiden, säger han.

Till största del använder han samma tänk oavsett om han möter individer i enskilda samtal eller har workshops i större grupper.

– Språk och värderingar är a och o oavsett situation. Det måste sitta i ryggmärgen. Vid nyinskrivningar av deltagare brukar jag vara noga med att tänka på det där. Jag brukar säga att ”Vad du än vill göra så hjälper jag dig med dig. Oavsett om du vill jobba på en oljeplattform eller i en blomsterbutik”. Oftast gäller det att ta extrema exempel för att visa på att allt är möjligt. Det finns ingen stor överhängande metod, det är mest smågrejer i det vardagliga arbete, och att få de där smågrejerna att bli naturliga, som gör skillnad, säger Rickard.

Hans bästa råd till andra som vill börja arbeta mer aktivt med jämställdhet är att inte ladda ordet för mycket.

– Frågar du någon av våra deltagare hur mycket vi arbetat med jämställdhet skulle de nog svara att ”det har vi inte gjort”. Jämställdhet ska inte vara en fråga på en enskild dag, utan en del av vardagen. En framgångsfaktor är att vi arbetat aktivt med våra utvärderingar. Vi kan i statistiken dela upp kvinnor och män och se hur mycket tid de upplever att de har fått. Det hjälper oss att se vart vi kan bli bättre, säger Rickard.

Rickards tre bästa tips för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete!

  • Avdramatisera begreppet jämställdhet
  • Det är de små grejer som implementeras i den dagliga verksamheten, utan att någon egentligen behöver märka av det direkt, som gör skillnad
  • Använd ett könsneutralt språk och förhållningssätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *