Jämlikhet som utgångspunkt

Att utgå från jämlikhet

Fredrik Magnil har jobbat i projektet sedan starten i januari 2012.

-Jag brukar säga att det inte syns och märks att jag jobbar med jämställdhet. Jag utgår alltid från jämlikhetstänk och från att försöka att inte ha förutfattade meningar om personen som kommer. Jämlikhet är nyckeln. Utgår du från det så träffar du rätt när det kommer till jämställdhet också, säger han.

Ett individuellt förhållningssätt och ett individuellt utgångsläge är a och o enligt Fredrik.

-Har du det så spelar det ingen roll om det är en tjej som söker sig till byggbranschen eller en kille som söker sig till yrken inom handel eller vård. Om jag möter en kille som berättar att han vill jobba med något som traditionellt ses som ett kvinnligt yrke är det inget konstigt med det och vice versa. Jag försöker att alltid ställa frågan: ”Vad vill du göra och hur ska du komma dit?” Vad det sedan är för mål och vem som säger det har inte någon betydelse.

Fredrik möter deltagare i både enskilda samtal och i workshops.

-Även i aktiviteter i grupp måste du alltid utgå från individen. Jag vet ofta vilka det är som pratar mycket och vilka som pratar mindre, men jag vet också vilka som vill prata mycket eller prata lite. Det måste jag också ta hänsyn till. Min uppgift blir att få personen att utmana sin trygghetszon samtidigt som jag måste respektera den. Ofta gör jag och deltagaren upp detta i samråd. Till exempel att han eller hon ska utmana sig själv på något sätt under nästa workshop, berättar Fredrik.

Communicares framgång handlar om en gemensam vilja

Anledningen till att Communicares arbete med frågorna har varit så pass framgångsrikt tror han handlar mycket om en gemensam vilja att alla ska åt samma håll.

-Det måste vara ett kollektivt synsätt och en kollektiv vilja att alla ska med på tåget. Dessutom tycker jag att det är väldigt viktigt att det är högt i tak och att man har roligt tillsammans. Att det går att prata med varandra, bolla funderingar och att det finns en acceptans för att ge varandra respons och feedback på saker, säger Fredrik.

Fredriks tre bästa tips för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete!

  1. Tänk jämlikhet!
  2. Utgå ifrån individen och var nyfiken på den
  3. Skapa samarbete mellan kollegor och övriga inblandade parter. Dela med dig och var samtidigt själv beredd på att ta emot tips och feedback.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *